Kansalaisaloite: Erolapsella on oikeus molempiin vanhempiinsa

Kansalaisaloite: Erolapsella on oikeus molempiin vanhempiinsa
Aloitteen päiväys: 21.3.2017
Aloitteen muoto: Lakiehdotus
Oikeusministeriön asianumero: OM 29/52/2017

Aloitteen sisältö:

Lisätään lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta annetun lain (361/1983) 2 §:n kolmanneksi momentiksi seuraava:
2 § Tapaamisoikeus
——-
Tapaamisoikeuden toteutumista 1 §:ssä säädettyjen periaatteiden mukaisesti ei saa haitata eikä vaarantaa antamalla siitä vanhemmasta, jonka luona lapsi ei asu, totuudenvastaisia kielteisiä tietoja tai mielikuvia, jotka ovat omiaan vieraannuttamaan lasta sanotusta vanhemmastaan (vieraannuttamiskielto). Jos toinen vanhempi tai muu henkilö, jolle lapsen huolto on uskottu, rikkoo vieraannuttamiskieltoa, voidaan asiassa soveltaa 12 §:ää.

Voit kannattaa aloitetta osoitteessa: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2418

ILA on poliittisesti sitoutumaton.
Välitämme jäsenistöllemme lapsen oikeuksien toteutumiseen liittyviä tapahtumia/tiedotteita/dokumentteja.

Terveisin

ILAN puolesta
Jarmo Leander
viestintä ja markkinointi
050-534 5848

JOTTA LAPSEN OIKEUS MOLEMPIIN VANHEMPIINSA TOTEUTUISI
www.isätlastenasialla.fi

Jos et enää halua saada näitä tiedotteita, kirjaudu sisään Isät Lasten Asialla Keskustelupalstalle osoitteessa http://www.isätlastenasialla.fi/foorumi/ ja napsauta valikosta ”Profiili”. Sen jälkeen valikon alapuolelle avautuu toinen valikko. Siirrä hiiri siinä valikossa kohdan ”Muokkaa profiilia” päälle, jolloin avautuu alivalikko. Valitse tuosta alivalikosta ”Muistutukset ja sähköposti”. Ota ruksi pois kohdasta ”Ilmoita sähköpostiin uusista tiedotteista” ja napsauta ”Tallenna asetukset”-nappia. Jos sinulla on kysyttävää keskustelupalstan käytöstä, ota yhteyttä tuki@isatlastenasialla.fi.

Kommentointi on suljettu.

css.php